stockholm vs. borås

Som sagt var jag ju på shopping i Stockholm idag, och på 7 timmar får man ganska många intryck! Därför tänkte jag göra en liten rolig grej... Stockholm vs. Borås! Alltså skriver jag saker i Stockholm som inte finns i Borås eller som inte skulle hända i Borås!

• Allting är så Stort i Stockholm!! Är man van vid Borås så skulle jag väl kunna säga att det känns som att komma rakt in i USA! Bara Åhléns är ju som ett shoppingcenter... (knallerian i Borås..höhö)

• Alla har sin egen stil. Riktigt kul att bara gå och kolla på folk! Att så många vågar sticka ut ordentligt är häftigt. Raka motsatsen till Borås där man kan se 100 tjejer gå runt i samma tröja (från t.ex. gina tricot) på bara 10 minuter :P

• Killarna! Inget negativt mot alla Boråsare nu asså... Men Killarna i Stockholm klär sig BRA! Vilket också gör att dom ser bättre ut ;D

• Mat. Café och restauranger är inget vi är bortskämda med i Borås direkt! Men här i Stockholm finns dom runt varenda hörn!!

• Kläder. HerreGud!! Jag dööör, tänkte jag när jag först kom till stan och såg alla snygga affärer och kläderna i dom! Ja, det är klart det finns affärer i Borås också, men det är ju så mycket mer att välja mellan här, eftersom allting är mycket större också! Skulle kunna flytta hit bara för klädernas skull, seriöst!! xD

• Dialekten... Stooor skillnad på stockholmska och Boråska. I Stockholm pratar alla så fint och tydligt! Verkligen inte svårt att fatta vad någon säger! Men samtidigt vet jag inte om jag ska älska eller hata den stockholmska dialekten..hmm. Vad tycker du om stockholmska??

• Stora och gamla byggnader. Mycket mysigt tycker jag! Som i gammla stan... Kul att bara gå och kolla på alla antika byggnader!

• Trevliga människor! Alla känns verkligen glada här, fast det ösade ner regn idag så var ändå alla trevliga. Det finns självklart trevliga människor i Borås också... Men i Stockholm la jag märke till det lite extre! Skulle i och för sig bero på att jag och mamma gick runt och pratade norska och alla var trevliga mot dom norska turisterna, haha! Men det är vi ju faktiskt.

Skulle nog kunna skriva hur många punkter som hälst ^^ Men då blir det nog lite långtråkigt att läsa! ♥


Säger bara: Stockholm, WOW ;D
Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Photobucket
RSS 2.0